Bejelentéscyruskompany.5mp.eu
Pogona Vitticeps

MENÜ

Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás


Milyen terrárium kell a szakállas agámának?

Nappal 28-35 °C, éjszaka 20-22 °C az optimális. Biztosítsunk nappalra állandó hőmérsékletet. Persze a sütkérező helyen legyen melegebb 35 °C-nál, de azért ne süssük meg az állatot!

A terrárium mérete minimum 120x60x60 cm. A talaj legyen föld és mészgrit keveréke, de legjobb a porrá őrölt mészkő, mivel az állatok nyalogatják a talajt ásványianyag szükségletük miatt. Helyezzünk be az állat számára köveket és vastag ágakat, alakítsunk ki számukra sütkérezőhelyet, biztosítsunk nekik árnyékos búvóhelyet is.

Világítás és fűtés a szakállas agáma "lakásában"

Mivel ez egy hidegvérű állat, a megfelelő hőmérséklet nagyon fontos az agáma egészségének szempontjából. A természetes élőhelye a száraz erdők és a sivatagok, így a terráriumot is mindig melegen kell tartani! Az átlaghőmérséklet nappal 26 és 32 Celsius fok között, éjszaka pedig 21 fok kell legyen.

Az izzó villanykörték egy fűtőlámpában a legjobb megoldás arra, hogy a terráriumot melegen tartsuk. Ezen felül, egy sütkérezésre alkalmas lámpát egy nagy kő fölé kell helyezni, hogy megteremtsük a koncentrált meleg közeget. A vörös fényt akkor kell éjszaka használni ha ott, ahol az agáma tartózkodik, a terrárium nincs a megfelelő hőmérsékleten, de akkor a másik fényforrást le kell kapcsolni. Ideális esetben, egy szakállas agámának 14 órát nappali körülmények között és 10 órát éjszakai körülmények között kell töltenie.

Rendezzük be a szakállas agáma terráriumát sziklákkal!

Az agámáknak egy nagy lapos sziklára van szükségük a sütkérezéshez. Sose használj fűtött sziklát, mivel az megégetheti őket! Egy barlang-szerű helyre is szükségük van ahhoz, hogy elbújjanak.

Más sziklákat is egymásra rakhatunk a terrárium körül. A kemény felület segít az állatnak, hogy a túlnőtt karmait lekoptassa. Ha kint talált sziklákat teszünk a lakóhelyére, bizonyosodjunk meg affelől, hogy több mint egy órán keresztül 175 fokon melegítettük őket a sütőben azért, hogy megöljük a baktériumokat és a parazitákat. Hűtsük le a sziklát, mielőtt beletesszük a terráriumba!

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!